Warmtepompinstallatie

In onze omgeving – bodem, lucht en water – is veel ongebruikte energie aanwezig. Warmtepompen zetten deze gratis energie om in bruikbare warmte of koude. Met slechts een kleine hoeveelheid energie
Een waterpompinstallatie biedt optimaal comfort. De toepassingsmogelijkheden van waterpompen zijn eindeloos. Met een warmtepompinstallatie kunt u een woning of gebouw verwarmen én koelen. Voor optimaal comfort zijn er combinaties mogelijk met bijvoorbeeld warm-tapwatersystemen, luchtgordijnen en vloerverwarming.

De werking van warmtepompen

De warmtepomp is in principe een omgekeerde koelmachine. Door koelte te maken, produceert de waterpompinstallatie tegelijkertijd warmte. “De warmte die vrij komt, wordt geabsorbeerd door een verdamper en afgestaan aan een andere ruimte door een condensor. De warmte wordt dus verplaatst.”

Voordelen

• Een warmtepomp installatie biedt u de volgende voordelen:
• slechts één systeem nodig voor de regeling van het klimaat van uw pand
• individuele regeling per ruimte
• op afstand te bedienen
• zeer nauwkeurig
• gegarandeerde werking tussen -20 °C en 43 °C
• de verwarming en koeling werken niet tegen elkaar in
• externe systemen als vloerverwarming, warm-tapwatersystemen, warmteterugwinningssystemen, luchtgordijnen en vloerwarming kunnen geïntegreerd worden
• monitoren en analyseren van energieverbruik in elke ruimte d.m.v. van computersoftware
• CO2-neutrale installatie
• zeer efficiënt: de warmte of koude komt voor 75% van gratis omgevingsenergie en voor 25% van elektriciteit om de pomp te laten werken
• EIA Subsidiemogelijkheid

Investering

De investering in een warmtepompinstallatie is wat hoger dan in een conventionele installatie. Afhankelijk van het type warmtepomp verdient de benodigde investering zich echter terug door de energiezuinige techniek en de mogelijkheid tot koeling. Daarnaast zijn er subsidies voor warmtepompinstallaties. Informeer bij Deba Installatietechniek naar de mogelijkheden hierin.

Niet nieuw

De warmtepomptechniek is niet nieuw. “Nederland loopt eigenlijk achter op andere Europese landen, omdat wij het enige land zijn dat aardgas heeft. Andere landen zijn, door het ontbreken daarvan, al 15 jaar bekend met de alternatieve warmtepomp. De eerste warmtepomp draaide zelfs al 1930. In Nederland kent echter nog niet iedere installateur deze vorm van energie opwekken. Hier wordt de warmtepompinstallatie alleen gebruikt bij nieuwbouw, bedrijven, winkelketens en hotels. Maar het gebruik neemt wel enorm toe.”

Totaaltraject

Bent u geïnteresseerd in deze duurzame en comfortabele manier van verwarmen en koelen door middel van een warmtepompinstallatie en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Deba Installatietechniek. Tijdens een inventariserend gesprek wordt samen met u de beste toepassing voor uw bedrijf of woning bepaald. Indien gewenst laat Deba Installatietechniek u daarna een aantal praktijkvoorbeelden bij bestaande klanten zien.

 

 


DOWNLOAD HIER DE FOLDER VAN DEBA